Wie ben ik

Even voorstellen
Mijn naam is Esther Zwanenburg (1976) en ik woon in Eibergen. Ik ben getrouwd met Björn en moeder van 2 jongens: Liam en Finn. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij het UWV als arbeidsdeskundige en heb daarnaast een eigen praktijk gericht op lichaamsgerichte coaching en begeleiding. Verder ben ik bezig met de 4-jarige opleiding tot Haptotherapeut aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen.

Achtergrond

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Vervolgens heb ik Psychologie gestudeerd aan de Open Universiteit. In de loop der jaren heb ik verschillende banen gehad, waaronder fysiotherapeut, consulent bij het Arbeidsbureau, re-integratiebegeleider bij een re-integratiebureau en re-integratiecoach en vervolgens arbeidsdeskundige bij het UWV. De rode draad in mijn loopbaan, en daarmee ook mijn passie, is het coachen en begeleiden van mensen. Daarbij ben ik me steeds meer gaan verdiepen in therapieën, methodes en technieken om mensen te helpen die (tijdelijk) niet lekker in hun vel zitten, doordat ze bijvoorbeeld last hebben van (chronische) stress, burn-out, angsten, hyperventilatie, depressieve klachten, enzovoort.

De afgelopen jaren heb ik opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van onder andere Massage, Holistic pulsing, Ademcoaching, Hartcoherentie, Allroud counseling, Stress- en Burn-out coaching, Strategisch coachen, TA (Transactionele analyse), ACT (Acceptance and Commitment therapie), Coaching bij Angst, Mindfulness, Mindful walk instructeur, Access Bars en bodyprocessen, Emotiemanagement, Reiki I en II en Ontspanningstherapie.

Zelf heb ik in 2014 een aantal maanden last gehad van chronische stress, hyperventilatie en angstklachten, dus ik weet hoe naar en verlammend dit kan zijn. De paniekaanvallen die ik had, kwamen voor mij totaal uit het niets. Dat was erg beangstigend: ik had het gevoel dat ik geen controle meer had over mezelf. Dit was de start van een lange zoektocht naar manieren om van mijn klachten af te komen. Ik ging heel veel lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zocht een coach en heb verschillende lichaamsgerichte therapieën uitgeprobeerd. Ik begon in te zien hoeveel ik mezelf altijd onder druk had gezet en hoe ik me altijd aan anderen had aangepast om maar niet afgewezen te worden. Ik leerde mezelf steeds beter kennen en zag ook mijn eigen valkuilen. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is om goed voor mezelf te zorgen, trouw te blijven aan mezelf en mijn eigen pad te volgen. Volgens mij is dat de les die wij allemaal mogen leren.

Mijn cliënten en de mensen om mij heen beschrijven mij als een rustig, respectvol, integer en positief ingesteld persoon die goed kan luisteren. Het geven van oprechte aandacht en het creëren van veiligheid, acceptatie, rust, ontspanning en vertrouwen vormen de basis van mijn begeleiding.