Reiki

Wat is Reiki:
Reiki is een eeuwenoude, van oorsprong Japanse techniek voor stressreductie, ontspanning en heling. Het woord 'Reiki' betekent 'universele levensenergie' en het werkt door deze energie door te geven via zachte aanraking. Tijdens een sessie lig je comfortabel gekleed op een behandeltafel terwijl ik mijn handen op verschillende plekken op jouw lichaam neerleg. De energie stroomt naar waar het het meest nodig is, helpt blokkades op te heffen en bevordert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Effecten van Reiki:
* Reiki ontspant, vermindert stress en bevordert een gevoel van innerlijke rust.
* Verlichting van pijn en ongemak: veel mensen ervaren vermindering van pijn en ongemak na een Reiki-sessie.
* Reiki stimuleert het natuurlijk zelfgenezend vermogen van het lichaam.
* Emotionele balans: Reiki kan helpen bij het loslaten van negatieve emoties en bevordert emotionele helderheid en welzijn.
* Reiki heft lichamelijke, mentale en emotionele blokkades op en versterkt de levensenergie.
* Reiki bevordert het bewustwordingsproces en de spirituele ontwikkeling.
* Reiki versterkt de intuïtie.
* Verbeterde slaap: veel cliënten merken dat hun slaapkwaliteit verbetert na regelmatige Reiki-sessies.
* Reiki werkt op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Wat kun je verwachten tijdens een Reiki-sessie?
Een Reiki-sessie duurt ongeveer 60 minuten. Je ligt ontspannen op een behandeltafel terwijl ik mijn handen zachtjes op verschillende delen van je lichaam plaats. Een Reikibehandeling kalmeert, brengt rust en ontspanning, verbetert je weerstand en brengt de energie in je lichaam weer beter in balans. Elke ervaring is uniek, maar veel mensen voelen een gevoel van warmte, tinteling of stroming van energie. Het is echter niet nodig om iets te voelen; Reiki werkt altijd.

Is Reiki geschikt voor iedereen?
Ja, Reiki is geschikt voor mensen van alle leeftijden en kan worden toegepast in combinatie met andere medische of therapeutische behandelingen. Het is een veilige en niet-invasieve methode die geen bijwerkingen kent. Of je nu zoekt naar ontspanning, verlichting van klachten of persoonlijke groei, Reiki kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw welzijnsroutine.

Afstandsbehandeling met Reiki
Naast een traditionele Reikibehandeling bij mij in de praktijk, is het ook mogelijk om Reiki op afstand te geven. Dit betekent dat jij de helende energie van Reiki kunt ontvangen, waar je ook bent, dus zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn in mijn praktijk.

Hoe werkt een afstandsbehandeling?
Reiki-energie kent geen grenzen van tijd en ruimte. Tijdens een afstandsbehandeling stem ik mij af op jouw energieveld, waar je je ook bevindt. Door middel van intentie en visualisatie kan ik de universele levensenergie naar jou sturen. Dit proces is even effectief als een fysieke sessie en biedt dezelfde voordelen van heling en ontspanning.

Wat kun je verwachten tijdens een afstandsbehandeling?
1. Voorbereiding: voor de sessie bespreken jij en ik een geschikt tijdstip voor de behandeling. Het is aan te raden om tijdens de sessie op een rustige plek te zijn waar je niet gestoord wordt. De sessie duurt ongeveer een halfuur.

2. De sessie zelf: tijdens de afgesproken tijd ga je comfortabel zitten of liggen, ontspant en stelt jezelf open voor de energie. Ik zal op dat moment beginnen met het sturen van Reiki-energie naar jou.

3. Ervaringen: mensen ervaren tijdens afstandsbehandelingen vaak dezelfde sensaties als bij een fysieke sessie, zoals warmte, tintelingen, of een gevoel van diepe rust en ontspanning. Je hoeft er echter niets van te voelen. Elke ervaring is uniek en persoonlijk.

De voordelen van een afstandsbehandeling
* Toegankelijkheid: ideaal voor mensen die niet in staat zijn om fysiek naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld door geografische afstand, mobiliteitsproblemen, of tijdgebrek.
* Gemak: je kunt de heling ontvangen in het comfort van je eigen huis of een andere vertrouwde omgeving.
* Effectiviteit: afstandsbehandelingen zijn net zo effectief als fysieke sessies en bieden dezelfde voordelen zoals stressvermindering, emotionele balans, pijnverlichting en bevordering van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Hoe kun je een afstandsbehandeling plannen?
Om een afstandsbehandeling te plannen, neem je contact met mij op en bespreek je jouw behoeften en beschikbaarheid. Samen kiezen we een geschikt tijdstip voor de sessie. Het is belangrijk om open te staan voor de ervaring en de energie te laten stromen naar waar het het meest nodig is.