Over mij

Even voorstellen
Mijn naam is Esther Zwanenburg (1976) en ik woon in Eibergen. Ik ben getrouwd en moeder van 2 jongens. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als arbeidsdeskundige. Als arbeidsdeskundige houd ik mij hoofdzakelijk bezig met de balans tussen belasting (in werk) en belastbaarheid. Daarnaast ben ik in 2020 gestart met EsZense Eibergen.

Achtergrond

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Vervolgens heb ik Psychologie gestudeerd aan de Open Universiteit. Daarna heb ik mij, naast mijn werk, eigenlijk altijd bezig gehouden met het vergroten van mijn kennis en vaardigheden ten aanzien van het begeleiden van mensen op het gebied van stress en ontspanning, door middel van zelfstudie en het volgen van cursussen en opleidingen. Zo heb ik opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van onder andere Massage, Ademcoaching, Counseling, Stress- en Burn-out coaching, Life coaching, ACT (Acceptance and Commitment therapie), Coaching bij Angst, Mindfulness, Access Bars en Access body processen, Emotiemanagement, Hartcoherentie, Reiki, Manifesteren en Ontspanningstherapie.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden last gehad van chronische stress, hyperventilatie en angstklachten, dus ik weet hoe naar en verlammend dit kan zijn. In eerste instantie had ik niet door dat ik zoveel last van stress had. De paniekaanvallen die ik had, kwamen voor mij totaal uit het niets. Dat was erg beangstigend: ik had het gevoel dat ik geen controle meer had over mezelf. Dit was de start van een lange zoektocht naar manieren om van mijn klachten af te komen. Uiteindelijk kwam ik uit bij mezelf: ik leerde in te zien hoeveel ik mezelf altijd onder druk had gezet en hoe ik me altijd aan anderen had aangepast om maar niet afgewezen te worden. Vervolgens ben ik hiermee aan de slag gegaan. Ik ging heel veel lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zocht een coach en heb verschillende alternatieve therapieën uitgeprobeerd. Ik leerde mezelf steeds beter kennen en zag ook mijn eigen valkuilen. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is om trouw te blijven aan mezelf en mijn eigen pad te volgen. Volgens mij is dat de les die wij allemaal mogen leren.

Missie
Het is mijn missie om jou van jouw stress gerelateerde klachten af te helpen en dichter bij jezelf te brengen. Hoe dichter je bij jezelf komt, hoe beter je jezelf leert kennen en hoe beter je leert wat jouw behoeften zijn en waar jouw grenzen liggen. Je gaat steeds beter voelen wat kloppend is voor jou, wat jouw unieke pad is.  

Mijn cliënten en de mensen om mij heen beschrijven mij als een rustig, respectvol, integer en positief ingesteld persoon die goed kan luisteren. Het geven van oprechte aandacht en het creëren van bewustzijn, acceptatie, rust, ontspanning en vertrouwen vormen de basis van mijn behandelingen en coachingssessies.