Over mij

Even voorstellen
Mijn naam is Esther Zwanenburg (1976) en ik woon in Eibergen. Ik ben getrouwd met Björn en moeder van 2 jongens: Liam en Finn. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij het UWV als arbeidsdeskundige en heb daarnaast een eigen praktijk gericht op lichaamsgerichte behandelingen. Verder ben ik bezig met de 4-jarige opleiding tot Haptotherapeut aan het ITH in Nijmegen.

Missie
Het is mijn missie om mensen te helpen die zijn vastgelopen. Mensen die bijvoorbeeld uit balans zijn geraakt doordat ze te lang over hun grenzen zijn gegaan of doordat ze teveel gericht zijn geweest op de buitenwereld en daardoor zichzelf vergeten zijn.

Samen gaan we kijken hoe jij beter voor jezelf kunt gaan zorgen. Door beter voor jezelf te gaan zorgen kom je dichter bij jezelf en word je je meer bewust van je behoeften en grenzen. Je leert steeds beter naar jezelf te luisteren en gaat steeds beter voelen wat kloppend is voor jou, wat jouw unieke pad is. 

Achtergrond

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Vervolgens heb ik Psychologie gestudeerd aan de Open Universiteit. Daarna heb ik mij, naast mijn werk, eigenlijk altijd bezig gehouden met het vergroten van mijn kennis en vaardigheden ten aanzien van het begeleiden van mensen op het gebied van stress en ontspanning, door middel van zelfstudie en het volgen van cursussen en opleidingen. Zo heb ik opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van onder andere Massage, Ademcoaching, Counseling, Stress- en Burn-out coaching, ACT (Acceptance and Commitment therapie), Coaching bij Angst, Mindfulness, Access Bars en Access body processen, Emotiemanagement, Hartcoherentie, Reiki en Ontspanningstherapie.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden last gehad van chronische stress, hyperventilatie en angstklachten, dus ik weet hoe naar en verlammend dit kan zijn. De paniekaanvallen die ik had, kwamen voor mij totaal uit het niets. Dat was erg beangstigend: ik had het gevoel dat ik geen controle meer had over mezelf. Dit was de start van een lange zoektocht naar manieren om van mijn klachten af te komen. Ik ging heel veel lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zocht een coach en heb verschillende lichaamsgerichte therapieën uitgeprobeerd. Ik begon in te zien hoeveel ik mezelf altijd onder druk had gezet en hoe ik me altijd aan anderen had aangepast om maar niet afgewezen te worden. Ik leerde mezelf steeds beter kennen en zag ook mijn eigen valkuilen. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is om goed voor mezelf te zorgen, trouw te blijven aan mezelf en mijn eigen pad te volgen. Volgens mij is dat de les die wij allemaal mogen leren.

Mijn cliënten en de mensen om mij heen beschrijven mij als een rustig, respectvol, integer en positief ingesteld persoon die goed kan luisteren. Het geven van oprechte aandacht en het creëren van veiligheid, acceptatie, rust, ontspanning en vertrouwen vormen de basis van mijn begeleiding.