EsZense

Lekker in je vel!

Welkom op de website van Praktijk EsZense Eibergen!


Praktijk EsZense is gericht op het (her)vinden van een goede balans tussen lichaam en geest en tussen verstand en gevoel. In onze hectische Westerse samenleving zijn we het contact met ons lichaam en met ons gevoel een beetje kwijtgeraakt. Onze volle agenda's, prestatiedruk, vele verplichtingen, de druk van social media en altijd maar bereikbaar moeten zijn, zorgen ervoor dat we ons vaak wandelende hoofden voelen. Daarnaast kunnen traumatische ervaringen, stressvolle situaties of emotionele blokkades ons ook loskoppelen van ons lichaam en ervoor zorgen dat we (on)bewust niet meer voelen.

Doordat we niet meer goed in contact zijn met ons lichaam en ons gevoel, kunnen we uit balans raken en allerlei lichamelijke, emotionele of mentale klachten krijgen. Daarom is het belangrijk om stap voor stap deze balans weer te gaan herstellen. Ik help jou graag om dit te bereiken, door bijvoorbeeld met je te kijken hoe je beter kunt leren omgaan met stress, wat jouw belemmerende patronen zijn, hoe je meer rust, ontspanning en balans kunt creëren in je leven, hoe je beter kunt leren voelen wat je nodig hebt en hoe je beter leert luisteren naar jezelf. Op die manier creëer je een beter contact met jezelf. En vanuit het contact met jezelf leer je wat jouw behoeften zijn en waar je grenzen liggen. Je leert steeds meer vanuit jouw hart te leven en je eigen pad te volgen. Je merkt dat je zelfvertrouwen toeneemt en je gaat je steeds gelukkiger voelen.

Ik ben ervan overtuigd dat, wie goed in z'n vel zit en gelukkig is met zichzelf, ook goed is voor de wereld om zich heen. Hier wil ik graag een steentje aan bijdragen.

Met wat voor vragen of klachten kun je zoal bij mij terecht:
* Je hebt behoefte aan ontspanning: rust in je hoofd en lichaam.
* Je hebt last van hyperventilatie, angst en paniek.
* Je hebt last van stress, spannings- en burn-outklachten.
* Je voelt je uit balans, niet lekker in je vel.
* Je hebt last van overprikkeling.
* Je hebt last van vermoeidheid, gebrek aan energie.
* Je hebt last van rusteloosheid of nervositeit.
* Je zit veel in je hoofd, in het denken.

Ik maak onder andere gebruik van de volgende methodes en technieken:
* Coaching
* Holistic Pulsing
* Massage
* Access Bars
* Haptonomie
* Reiki
* Ademhalingstechnieken
* Lichaamsbewustwordingsoefeningen
* Ontspanningstechnieken
* Hartcoherentietraining
* Mindfulness en zelfcompassie
* Polyvagaal theorie
* Transactionele analyse
* Acceptance and Commitment therapie