EFT
Emotional Freedom Techniques

Wat is EFT
EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is een behandelmethode die op een snelle manier angsten, negatieve overtuigingen, emoties en gevoelens kan neutraliseren, waardoor je hier geen last meer van hebt.

De techniek is gebaseerd op de ontdekking dat een onbalans in het energiesysteem in het lichaam een groot effect heeft op iemands psychologische gesteldheid. Het corrigeren van deze onbalans, wat gedaan wordt door op specifieke plaatsen op het lichaam te kloppen, leidt heel vaak tot een snel herstel. De techniek heeft een breed toepassingsgebied, je kunt het inzetten bij onder andere fobieën, angsten (waaronder examenangst, spreekangst, vliegangst, hoogtevrees), paniekaanvallen, faalangst, belemmerende overtuigingen, een negatief zelfbeeld, eetbuien, stress, nervositeit, verlegenheid, woede, enzovoort.

Doordat de techniek gemakkelijk aan te leren is, heb je maar weinig sessies nodig om het te leren. Beheers je EFT eenmaal, dan kun je het zelf toe gaan passen en heb je voor de rest van je leven een waardevolle tool om je beter te gaan voelen!