Voluit leven coachtraject

Coachtraject Voluit Leven
Het coachingstraject Voluit Leven werkt op basis van Mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment therapy) en bestaat uit een traject van 9 sessies waarin we per sessie een hoofdstuk uit het boek Voluit Leven behandelen. Het traject heeft een vaste prijs van € 300,-. Dit is inclusief het boek (zie afbeelding). 

Beschrijving Voluit Leven

Hoe kijk je aan tegen jouw leven? Leef je je leven zoals jij het wilt en geniet je van het leven? Of moet je van alles en heb je soms het gevoel dat je alleen maar geleefd wordt? Er kunnen ongelofelijk veel dingen zijn die jou ervan weerhouden om te genieten van je leven en plezier te hebben. Angst, depressie, vermoeidheid, onzekerheid, burn-out, stress, problemen op het werk, dingen die in het verleden zijn gebeurd en die je maar niet los kunt laten, enzovoort.

 

In de huidige maatschappij ligt de lat hoog. Er wordt van alles van je verwacht en je legt jezelf ook nog eens van alles op. Je moet vele ballen hooghouden. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is je agenda gevuld en je komt weinig toe aan echte ontspanning. Op een gegeven moment krijg je hier last van of heb je het gevoel dat je vastloopt. Je kunt last krijgen van lichamelijke, emotionele of psychische klachten. Je wilt wel veranderen maar je weet niet hoe. Op deze manier blijf je doorworstelen en ben je aan het overleven in plaats van aan het leven!

Inhoud van het coachtraject

In het traject Voluit Leven ga je aan de slag met jouw leven. Je staat stil bij hoe jij je leven nu ervaart en hoe jij omgaat met alles wat er in en om jou heen gebeurt. Je onderzoekt daarbij wat jou helpt en wat niet. En, heel belangrijk, je gaat leren hoe je voluit kunt gaan leven ondanks een rugzak met problemen, pijn of verdriet.

 

Het traject bestaat uit 9 sessies waarin de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 

De thema’s zijn gebaseerd op de hoofdstukken in het boek ‘Voluit Leven’ van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen, dat je bij aanvang van het coachingstraject krijgt. Elke sessie behandelen we één hoofdstuk. Voorafgaand aan elke sessie lees je het betreffende hoofdstuk voor jezelf door en ga je aan de slag met enkele oefeningen of opdrachten. Deze worden dan bij de volgende sessie nabesproken.